İŞTE ENES BATURU TAHDINDAN EDEN O KANAL (OYUNCAK AVI) - İTİDAL YAZIN

İŞTE ENES BATURU TAHDINDAN EDEN O KANAL (OYUNCAK AVI)

İŞTE ENES BATURU TAHDINDAN EDEN O KANAL (OYUNCAK AVI)


Son birkaç yılda YouTube'dan beyazperdeye kadar birçok yerde karşımıza çıkan sosyal medya fenomeni Enes Batur, YouTube Türkiye'deki en yüksek aboneye sahip olan 'bireysel' kanal unvanini kaptırdı. Enes Batur'u geride bırakan kanal a 14,2 milyon aboneye sahip bir çocuk kanalı oldu.


Ürettiği eğlence temali videolarla ülkemizin en popüler YouTuber'larından biri olmayı başaran Enes Batur, son birkaç senedir YouTube Türkiye'nin en cok abone sayısına haiz olan 'bireysel kanalının başındaki isim.

Toplamda 12,7 milyon abone sayısıyla Cem Yılmaz, Oha Diyorum, Kanal D, Orkun Işıtmak benzer biçimde birçok kanalın üstünde yer alan Batur, görünüşe göre bu unvanını Oyuncak Avı isminde bir çocuk kanalına kaptırdı.

2014 yılından beri YouTube'da var olan Oyuncak Avı isminde kanal, şu anda 14,2 milyon abone sayısıyla netd müzik in arkasından YouTube Türkiye'nin en oldukça aboneye sahip olan 2. Kanalı konumunda yer alıyor. Bu noktada kafa karıştıran noktaysa Oyuncak Avi isimli kanalın geriye dönük son birkaç ay
verileri.


Oyuncak Avı, son 30 günde 8 milyonu aşkın abone kazanmış:



Sosyal medya istatistiklerini ve analizlerini yayınlayan bir internet sitesi olan Social Blade verilerine göre Oyuncak Avi, aktüel 14,2 milyonluk abone sayısının 8,72 milyonunu son 30 gün içinde kazandı. Bu noktada Social Blade tarafından sağlanan ayrıntılı verilere baktığımızda 15 Nisan 2020'de toplam abone sayısı 5,48 milyon olan kanalın bigün sonraki, doğrusu 16 Nisan 2020'deki abone sayısıysa 14,2 milyon.


Öte yandan diğer popüler YouTube kanallarının son 30 günde kazanılan abone sayısına baktığımızda işin rengi birazcık daha değişiyor şundan dolayı bu kanallardaki veriler, Oyuncak Avı'nın son 30 günde elde etmiş olduğu abone sayısının yanından bile geçemiyor.

 Social Blade verilerine gore en yüksek aboneye sahip olan 5 YouTube kanalının son 30 günde elde ettiği abone sayıları şu şekilde:


• netd müzik: 200 bin

• Oyuncak Avı: 8,72 milyon
 

• Enes Batur: 300 bin
.

 Orkun Işıtmak: 90 bin

•OYUNCAKOYNUYORUM: 330 bin

Please write your comments