EVDEN ÜCRETSİZ TİYATRO İZLEMEK İSTEYEN AMA BULAMAYANLAR İÇİN HARİKA LİSTE - İTİDAL YAZIN

EVDEN ÜCRETSİZ TİYATRO İZLEMEK İSTEYEN AMA BULAMAYANLAR İÇİN HARİKA LİSTE

EVDEN ÜCRETSİZ TİYATRO İZLEMEK İSTEYEN AMA BULAMAYANLAR İÇİN HARİKA LİSTE




Evlere kapandığımız bu günlerde, pek çok şeyin online olarak yayınlandığına şahit olduk. Bugün sizlere oturduğunuz yerden kalkmadan izlenecek muhteşem tiyatro oyunları sunuyoruz. İyi seyirler.

Koronavirüs pandemisi, yaşamımızdaki sosyal aktivitelerimizi de normaliğini kaybetmesine neden oldu. Bu aktivitelerin başında sinema, tiyatro seyretmek gibi önemli eğlence kaynaklarımız da var. Bir sinema filmini evimizden de bir türlü izleyebiliyoruz, ancak tiyatrolarda bu konu biraz daha sorun yaratıyor. Bugün sizler için, içinizdeki tiyatro hasretini gidermenizi sağlayacak online olarak yayınlanmış 5 tiyatro oyununu seyrinize sunuyoruz.


Ağır Roman



Eskişehir Şehir Tiyatroları'nda sahne alan bir başka tiyatro oyunu olan Ağır Roman, şehrin varoş semtlerinden birinde olağan dışı bir hayat süren insanların yalnızlık ve aşklarını kendi penceresiyle anlatıyor. Oyunu kaleme alan ise Metin Kaçan.



İŞGÜZAR BİR TEKERRÜR



Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu aracılığıyla, koronavirüs sürecinde halka sunulan bir başka tiyatro oyunu işgüzar Bir Tekerrür, devamlı aynı 24 saati yaşayan bir sahafın öyküsünü anlatıyor. Her gün aynı saatte dükkâna giren bir bayanla sahafın yer aldığı oyunu kaleme alan ise Aslı Ceren Bozatlı.


Bir Nefes Dede Korkut



T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından halka sunulan tiyatro oyunu, Oğuz Türklerinin en eski epik öykülerini anlatıyor. Müzikleri ve oyunculuklarıyla çok etķileyici bir tiyatro oyunu olan Bir Nefes Dede Korkut'un öyküsünü derleyen ve yöneten kişi ise Gökçe Kurt Elites.


Bir Şehnaz Oyun



Eskişehir Şehir Tiyatroları'nda Türkiye'nin çok  yakın tarihini eğlenceli bir şekilde anlatan Bir Şehnaz Oyun, tarihsel bir sahne oyunu olmasının yanında senelere rağmen unutulması kaçınılmaz olan insani sıcaklığı da hatırlamamıza vesile oluyor. Bir müzikal olarak sergilenen oyun, 2 perde olarak halkla buluşuyor. Oyunun öyküsü ise Turgut Özakman tarafından kaleme alındı.


Şark Dişçisi



Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'nda sahne alan Şark Dişçisi, iyi olan maddi durumu için evlendiği ve kendinden yaşça büyük olan eşini sürekli aldatan ünlü diş doktoru Taparnigos'un öyküsünü anlatıyor. 2 perdede oynanan ve her zerresi eğlenceli bir tiyatro oyunu olan Şark Dişçisi, Hagop BARONYAN tarafından kaleme alındı.

Please write your comments