Asla Kaçırmamanız Gereken Psikolojik Gerilim Filmleri - İTİDAL YAZIN

Asla Kaçırmamanız Gereken Psikolojik Gerilim Filmleri

Asla Kaçırmamanız Gereken Psikolojik Gerilim Filmleri


Her geçen sene binlerce film beyaz perdeyle buluşuyor, tabi ki bunların hepsini seyretmemiz mümkün değil. 2 saatimizi harcamadan önce filmin gişe rakamları ve filmle ilgili yapılan yorumlar bize ışık tutucu olabiliyor. Seyrettiğinize kesinlikle pişman olmayacağınız 12 psikolojik gerilim filmini sizler için derledik.

1. Angel of Mine, 2019


Film, 2008 yapımı Fransız filmi L'empreinte de l'ange'ın yeniden beden bulmuş hali diyebiliriz. Filmin ana karakteri olan Lizzie, yeni doğan bebeğini birkaç yıl önce kaybetmiştir. Bu üzüntüyü bir şekilde sindirmeye çalışan Lizzie, eşinden ayrılır ve daha da içine kapanır. Bir gün 7 yaşındaki Lola ile tanışan Lizzie, onun ölen kızı olduğunu zanneder. Küçük kızın annesi ile yakınlaşmaya başlayan Lizzie, bir müddet sonra onların çevresinden hiç ayrılmaz hale gelir. Bu noktada filmde gerilim artar çünkü Lizzie, çocuğunu bir daha kaybetmek istememektedir.

Kim Farrant In yönettiği filmde, Noomi Rapace akli dengesini yitirmeye başlamış Lizzie karakterine hayat vermektedir.

2. Swallow, 2019



Herkes Hunter'ın mükemmel bir hayatı olduğunu 01:55 düşünmektedir: birçok dostu onu çok seven bir eşi ve sahip olduğu büyük bir ev vardır. Tek isteği, bir çocuk sahibi olmaktır. Hunter sonunda gebe kalır ancak rahatsız edici olaylar da baş gösterir. Tehlikeli nesneleri yutma konusunda takıntılı hale gelen Hunter, bu olayın üstesinden bir türlü gelemez. Ve ailesinden hiç kimse ona yardım da bulunmaz. Karanlık bir varlık Hunter'ı kontrol etmektedir.

Carlo Mirabella-Davis imzası bulunan filmin kadrosunda Haley Bennett, Austin Stowell ve Denis O'Hare gibi isimler yer alıyor.

3. A Quiet Place Part II, 2020



Film sadece post apokaliptik evrende bir kurtuluş hikayesi değil, derin bir gerilime hakim. Abbott ailesi ilk filmde olduğu gibi yaşamları için mücadeleye devam etmektedir. ilk filmde, aile güvenliği için seslerinden vazgeçmiş ve iletişim için işaret dilini kullanıyorlardı. Fakat bildiğimiz gibi çocukların sessizliğini sağlamak  nerdeyse imkansız, o sebeple canavarlar onların yerlerini buluyordu. Yeni filmde aile yolculuk etmek ve korkuların üstesinden gelmek mecburiyetindedir. Emily Blunt, Noah Jupe ve Millicent Simmonds'ın başrolünde yer aldığı filmin yönetmenliğini başrol oyuncularından John Krasinski oturuyor.

4. The Mustang, 2019



Roman Coleman, yabani atları eğitmek için bir kurs 01:55 programına katılır. İlk başta sadece atların temizlik ve bakımıyla ilgilenen Coleman, daha sonra onları eğitmeye hazır hale geliyor. Ancak, atlar şimdiye kadar onun bildiklerinden daha vahşi ve eğitilmesi mümkün olmadığı anlaşılıyor. Roman kendi sorunlarına çözüm bulmak için zorbalığı tercih etmektedir ancak bu atları pekte korkutmaz. O sebeple atları iyileştirmenin tek yolu, Roman'ın içindeki canavarı evcilleştirmekte olduğunu anlıyor. The Mustang, hayvanlarla iletişim kurarak kendi sorunlarımızı nasıl çözebileceğimize odaklanan başarılı bir film.

Laure De Clermont-Tonnerre imzası bulunan filmde Roman rolünü Matthias Schoenaerts canlandırıyor.

5. The Song of Names, 2019



Clive Owen ve Tim Roth'un başrolünde yer bulduğu film, Norman Lebrecht İn kitabından uyarlanan bir duygusal bir dedektiflik hikayesidir. François Girard In yönettiği film, II. Dünya Savaşı Londra’da geçmekte. Dovidl isimli başarılı kemancının ailesi hayatını kaybediyor. Dovidl, Warsaw Dan Martin'in oturduğu eve gelerek ünlü müzisyen Carl Flesch ile birlikte çalışmaya başlar. Sonunda herkes Dovidl'in gerçek bir deha olduğunu keşfeder. Her şey çok güzel gitmekte ve Dovidl vereceği konseri için hazırlanmaktadır. Ancak istenmedik  bir anda Dovidl ortalıktan kaybolur. Aradan tam 40 yıl geçse de Martin dostunun nasıl kaybolduğuna dair gizemi bir türlü çözemez.

Bugünlük bu kadar.
İtidal yazın esenlikler diler.

Please write your comments