2020’de Yayınlanacak Neftlix’teki Türk Yapımlar - İTİDAL YAZIN

2020’de Yayınlanacak Neftlix’teki Türk Yapımlar

2020’de Yayınlanacak Neftlix’teki Türk Yapımlar




Netflix Türkiye yapımlarıyla gönlümüzü almasını iyi biliyor. Peki bu sene hangi Netflix Türkiye yapımı içerikleri seyredeceğiz?


Netflix yaşamımıza girdiğinden beri dizi-film seyretme alışkanlıklarımız inanılmaz oranda değişiklik gösterdi. Artık birbirinden farklı kültürü anlatan yapımlara basit bir şekilde ulaşabiliyor ve kısa bölüm süreleri dolayısıyla içerikleri daha hızlı ve sıkılmadan izliyoruz. Tüm dünyayla beraber izlediğimiz ortak yapımları tartışabiliyoruz. Netflix Türkiye'nin serüveni ise Hakan: Muhafız ile hayat buldu. Ardından Atiye ve Rise of Empire ile devam etti. Peki bu sene ne var?




Netflix Türkiye, hazırladığı bir etkinlikle 2020 senesinde ekranlarında olacak Türk yapımı ve yabancı yapımları tanıttı. Bizleri en çok heyecanlandıran tabiki de Türk yapımları oldu. İşte Netflix Türkiye'nin 2020 senesinde seyircisiyle buluşturacağı heyecanlandıran yerli yapımlar.



1. Şimdiki Aklım Olsaydı


Ay Yapım desteğiyle üretilen, yaratıcısının Ece Yörenç'in olduğu, yönetmen koltuğundaki Umut Aral ile beraber olan Çağan Irmak'ın üstlendiği dizinin aktör kadrosunda 
Özge Özpirinçci (Reyhan), 
Birkan Sokullu (Nadir), 
Burak Yamantürk (Cihan), 
Elifcan Ongurlar (Ayşe), 
Ahmet Rıfat Şungar (Cem), 
Ümit Erdil (Ateş), 
Feyyaz Yiğit (Hızır), 
Mustafa Avkıran (Sattas), 
Filiz Taçbaş (Nihal)
 ve Selçuk Borak (Fahrettin) rol alıyor.




Reyhan, Nadir ile olan 10 senelik evliliği içinde kendinden bir haber halde ve mutsuz bir kadındır. Evliliğinden, sünnetinden beridir tanıdığı eşinden, delik bir prezervatif sonucu gebe kaldığı 9 yaşındaki ikizlerinden, içinde bulunduğu hayattan en çok da bizzat benliğinden yorulup fena halde bıktığı günün gecesinde, yani 27 Temmuz 2018 saat 20.13'de son 500 yılın en güçlü kanlı ay tutulması olur ve Reyhan bir mucizevi bir şekilde on sene öncesine, hayatının kırılma noktası olan o geceye, yani Nadir'in evlenme teklifinde bulunduğu o "büyük an'a hem de şimdiki aklıyla yaşamaktadır.



2. Fatma



Fatma yaşında olan sıradan bir temizlik görevlisidir. Eşi olan Zafer hapisten çıktıktan kısa bir sonra ortalıktan kaybolur. Zafer'i aramaya çıkan Fatma ise bu arayış sırasında hiç beklenmedik şekilde cinayet işler. Zafer'in karanlık istihbaratlarının bu cinayeti duymasıyla, Fatma'nın kendini korumak için öldürmeyi doğru yol olarak görür. Bu olay, Fatma için şimdiye kadar yaşadığı her bir şeyin intikamını alabileceği bir alışa gelinmiş bir durum haline gelir. Fatma bundan sonra bir yandan koca dünyaya sığdıramadığı suçsuz oğlunun intikamını almak isteyen bir anne, diğer taraftan ise işlediği her cinayette hiç kimsenin ondan şüphelenmediği bir "temizlikçi kadın" olarak yaşamına devam eder ve eşini aramaya başlar. Başak Abacıgil sayesinde hayata geçirilen Fatma, taze ve genç yetenek olan Özgür Önürme tarafından yazıldı.



3. Sıcak Kafa



Dil ve konuşma yoluyla, insan zihninden insan zihnine bulaşan bir delilik salgınının yerle yeksan ettiği dünyada, mucizevi bir şekilde bu salgından etkilenmeyen bir kişi, eski bir dilbilimi insanı olan Murat Siyavuş'tur. Acımasızlığıyla ünlü hale gelen Salgınla Mücadele Kurumu tarafından aranma emri verildiğini öğrenen Murat, gizlendiği kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içinde olan İstanbul'un esrarengiz dehlizlerinde salgının ona mirası olan "sıcak kafa" sının sırrının ardına düşmek zorunda kalması anlatılıyor.



4. Yarına Tek Bilet



Türkiye'den çıkan ilk Netflix orijinal filmi olan Yarına Tek Bilet, oyuncular Dilan Çiçek Deniz ve Metin Akdülger'in başrolleri olduğu, Ozan Açıktan'ın yaratıcılığından ve kamerasından, OG Medya'nın yapımcılığı ile ekranlarımıza gelecek. Film, Ankara'dan İzmir'e doğru bir seyahat esnasında birbirine tesadüfen denk gelen iki yabancının (Metin Akdülger ve Dilan Çiçek Deniz) romantik öyküsünü konu alıyor. İkilinin çatışmaları başlayan ilişkisi, birbirlerini öğrendikçe aslında geçmişi hiç olmamış gibi unutmak istediklerini fark etmeleri ve kendi reelleri ile karşılaşmaya başlamalarıyla başka bir yola evrilir. Yarına Tek Bilet tüm dünyayla aynı anda 19 Haziran 2020'de Netflix'te yayınlanacak.




5. Exatlon Challenge



Acun Medya'nın format sahipliği ve yayımlanmaya başladığı 2017 sennesinden beri dünya genelinde 58 milyon seyirciye ulaşarak spor ve gerçekçiliği bir arada sunan Exatlon, yepyeni versiyonuyla seyircisiyle buluşuyor: Exatlon Challenge. Yeni format, Türkiye'nin güncel popüler olan içerik üreticilerini Exatlon’ın oldukça sert ve bir o kadar da eğlenceli evrenine davet ediyor. Youtuber olan  Orkun Işıtmak'ın sunduğu ve Youtuber Oğuzhan Uğur'un Exatlon Face-Off bölümleriyle yer bulduğu, Türkiye'de 3 Temmuz'da yayınlanacak olan fenomen yarışma Exatlon Challenge, hem başarılı hem de en cesur içerik üreticilerini arıyor.

2 yorum