Bu Filmler Moralinizi Kesinlikle Yükseltecek - İTİDAL YAZIN

Bu Filmler Moralinizi Kesinlikle Yükseltecek

Bu Filmler Moralinizi Kesinlikle Yükseltecek



Bazı zamanlar gerçekten her şey üst üste gelir ve b.k  bir gün geçirirsiniz. Tam da böyle bir günün sonrasında seyredebileceğiniz filmler nedir? Gelin beraber bakalım.



Filmler; eşi benzeri olmayan sahneleri, çekici ve akılda kalır diyalogları ve samimi öyküleriyle bizleri içine çekiyor. İşin aslı sinema duygularımızı yansıtmanın başka bir versiyonu. Bir filmi seyrederken ağlayabiliyor, belki korkabiliyor ya da mutlu hissedebiliyoruz. İşte tamamıyla bu sebeple kendinizi kötü hissettiğiniz bir günün sonunda, moralinizi yükseltip sizi bulutların üzerine yükseltecek birbirinden renkli ve neşeli 5 filmi derledik. İşte mutluluk formülü olan filmler...



1. The Princess Bride / 8.1



Endorfin dolu filmler listemizde yer alan bir numaralı film ise The Princess Bride. 1987 yılında yapılan bu aile filmi ise sizleri ilk anda içine çekecek türden bir film. Sevgi dolu sahnelerinin ve samimi aktörlerinin etkisinden çıkamayacağınız film, bir dedenin hastalanan torununa okuduğu bir öyküyü konu alıyor. The Princess Bride, William Goldman'ın aynı isimli 1973 tarihli romanını baz alarak uyarlandı. Film yine Goldman tarafından yazıldı.


2. Life Doesn't Come Again / 8.1



Bu ilginç bir şekilde Hint filmi olan Life Doesn't Come Again kısa bir zamanın ardından nişanlanacak olan bir ikilinin, böyle ciddi bir adım atmadan evvel arkadaşlarıyla biraz keyif dozunda vakit geçirmek istemesini inceliyor. Çift arkadaşlarınla unutulmayacak cinsten bir tatil geçirmek için bir araya getiriyor. Parlak renkler ve yoğun duygularla dolu olan film, endorfin dolu filmler arasında yer alıyor. Tavsiye edebileceğim tek hint filmi olabilir.



3. Big Fish / 8.0



Tim Burton'ın yönetmen koltuğunda olduğu John August'un kaleme aldığı bu fantastik filmde, babası ölmeye yakın olduğu için eve dönen ve harikayımsı bir kişiliğe sahip olan babasının gençken yaşadıklarına dair öyküler bulmaya çalışan William Bloom'un öyküsünü anlatılıyor.



4. Pride / 7.8



Temelinde bir mücadeleyi anlatan filmin konusu ise şöyle; 1984 senesinde Margaret Thatcher'ın yönetimindeki Birleşik Krallık muhafazakar bir politikaya sahip ve Queer bireyler hiç hoş karşılanmıyor. Fakat onur yürüyüşü yapılacağı dönem, maden işçilerinin grevde olduğu döneme denk geliyor. Lezbiyen ve gey aktivistlerin kuvvetlerini maden işçileri ile birleştirerek, hem politik sorunları, hem de ön yargıları yıkıyor. Gerçek bir öykünün anlatıldığı bu filme kesinlikle şans vermenizi öneriyoruz.



5. Stardust / 7.6



Matthew Vuhan’ın yönetmenlik yaptığı ve Jane Goldman ile birlikte kaleme aldığı 2007 sene yapımı bu filmde başarılı oyuncu Robert De Niro karşımıza acıma yoksulu bir korsan rolü ile Kaptan Shakespeare namıyla çıkıyor. Film ise sevdiği kadının gönlünü kazanabilmek uğruna bir erkeğin yapabileceklerini inceliyor. İzlerken içinizi ısıtacak bu filme bir şanş hak ediyor.

2 yorum

  1. İçlerinden bazılarını izledim ve çok beğendim. Bende bloğuma beklerim.

    YanıtlaSil
  2. güzel liste yeni içeriğim için ilham aldım diyebilirim.

    YanıtlaSil